dimarts, 30 d’octubre del 2007

Robatori express

Una de les coses que em rebenten és que et fotin clatellades per una cosa que els mateixos que t'obliguen a fer-la són els que et cobren.Exemple: la revisió mèdica per renovar-te el carnet de conduir...

- Necessita dues fotos, el DNI i el carnet de conduir ... pel certificat mèdic baixí a la segona planta que li faran allà.
- (Ja veuràs ara quina hòstia...)

Molta gent amb bata amunt i avall, de les mateixes que em podria comprar al mercat, per simular ser doctors i fer veure que en aquest lloc són uns professionals.Tot façana.Fes la cueta de rigor i cap a les cadires.

- Passi a aquesta sala i esperi's a que el cridin.(3 minuts)
- El 13!

Entres en una petita habitació i mentre et mesuren la tensió et fan les típiques preguntes de sempre: malalties, operacions importants, alèrgies, fuma, beu, ... (2 minuts).Torna a sortir a la saleta i espera't. (1 minut)

- El 13!

Entra a l'habitació del costat de la que acabes de sortir i aquí hi ha el plat fort, aquella maquineta amb dos mànecs que has d'anar girant perquè unes ratlles que hi ha a la pantalla es mantinguin dins el cami que va movent-se, amb uns gràfics dignes del Space Invaders dels inicis. (3 minuts).Torna a sortir a la saleta i espera't un altre cop. (2 minuts).No cal ser gaire espavilat per intuir que ara tocarà la tercera habitació.

- El 13!

Per fi un metge que sembla un metge (vull dir que si te'l trobessis pel carrer sense bata pensaries que és un metge).

- Miri per aquest aparell i llegeixi la tercera fila de lletres
- N T C O H P L E D
- Ara la de sota ... i la de sota ... canviï d'ull i torni-me-les a dir (mentre vaig recitant la filera de lletres sento que va escribint no sé què a l'ordinador, d'esquenes al tauler de les lletres.Estic temptat d'inventar-me-les per comprovar que, efectivament, passa de tot).Molt bé, doncs ja està. (2 minuts).

Vaig cap a la recepció perquè em donin el paperot en qüestió, ara és quan et treuen la navalla...

- Signi aquí ... (ris ras) ... són 47 euros.(toooomaaaa!!!) ... si vol li tramitem nosaltres la renovació...
- No cal, ja ho faré jo. (amb una punyalada n'he tingut prou, són 18 euros de res per pujar les escales i entregar els papers als seus còmplices de trànsit).

Segur que es compren una bata nova cada dia, perquè per 7 minuts efectius de feina t'han robat 47 euros.Això surt a 400 E/hora, que no està mal.

diumenge, 28 d’octubre del 2007

L'enquesta (I)

Per petició popular...


divendres, 26 d’octubre del 2007

Wifi

És patètic però és de franc.A Cassà tenim un servei de Wireless que ens permet tenir internet gratuït amb els avantatges i inconvenients que això comporta, i cada cop que m'intento conectar estic patint per saber a quina habitació aniré a petar i si ho podré fer assegut o fent la vertical pont.

A favor:

1.- Et pots conectar pràcticament a qualsevol lloc
2.- És de franc

En contra:

1.- És desesperantment lent
2.- Quan li pica es perd la cobertura
3.- T'has de bellugar per casa com si anessis amb el mòbil però amb un portàtil
4.- De tant en tant es peta el servidor, especialment els dissabtes, amb lo que no tornes a tenir servei fins dilluns
5.- No et pots baixar musica o pel·licules sinó vols morir cobert de teranyines

Últimament falla cada dos per tres i de vegades fotria l'ordinador per la finestra, però la impossibilitat de gastar-me 1000 euros en un de nou em frena de fer-ho.M'estic plantejant seriosament instal·lar un ADSL a casa però em sembla que a part de pagar 40 euros també se'm penjaria cada dos per tres.Tinc un dubte existencial.

dimecres, 24 d’octubre del 2007

El nou Fred Astaire

Tot esperant una nova edició del Mira quien baila (esperem que sense Gema Ruiz), presentem un nou valor del ball que segur que se'ls repassa a tots ... la cacatua Snowball ja ha començat la seva cursa cap a la fama.




divendres, 19 d’octubre del 2007

La puta aixeta del radiador

Va ser el que em va tenir entretingut el dimecres tot el dia i part d'ahir.La puta aixeta del radiador que des de l'hivern passat degotava i que ja havia hagut d'apedaçar posant un pot a sota perquè no em fes un bassal a l'habitació.Cada dia tocava buidar el pot, però vaig pensar “no ho remenis ara que encara et quedaràs sense calefacció” i seria el pitjor que et pot passar al mes de gener.Aquestes coses millor fer-les a l'estiu que si t'has d'estar un parell de dies sense aigua calenta no és tan preocupant ... però amb lo bagàs que sóc ja tornava a venir el fred i encara no havia fet res.

La culpable de tot, degudament esquarterada


Així que el dimarts vaig anar a comprar les peces necessàries i amb una valentia digna d'un Delta Force em vaig proposar fer-ho jo mateix ... ja, ja, ja.Primer treure tota l'aigua del circuit, descargola les peces i oh putada!, no s'havien tocat des que es van posar fa 30 anys.Amb l'ajut inestimable del 6 en 1 vaig aconseguir desmuntar-les i posar les noves, que no encaixaven perfectament (Lliçó 1: si una peça no entra, és que no és de la mida, NO s'ha de picar amb un martell fins que entri!).Però bé, al cap de dues hores ja ho tenia tot posat a lloc.Torna a obrir el pas de l'aigua i ... què és això? Cagu'm tot, perd per tot arreu! Corre a tancar l'aigua i torna a començar: buida els circuits i bla, bla, bla...


Qui té un 6 en 1 té un amic, i per extensió un tresor


Els errors es paguen cars i la peça que havia “ajudat” a entrar era la culpable de tot.Per sort n'havia comprat més com aquesta (tot i que no exactament igual perquè com és natural no tinc ni idea del diàmetre del tub de coure) i fent un apaño vaig poder passar fins ahir a la tarda (Lliçó 2: compra sempre peces per duplicat) que vaig tornar a comprar la que anava a la mida.I de nou perd un parell d'hores més per tornar a fer-ho tot.


De moment es queda així


Al final crec que ho he aconseguit, tot i que he estat un dia i mig per canviar la puta aixeta del radiador i de moment deixaré el pot uns dies més per si un cas (Lliçó 3: a vegades és millor deixar la feina en mans dels professionals).


dijous, 18 d’octubre del 2007

Probabilitat que es formi la paraula MINGUILLON en una sopa de lletres tenint en compte una repetició igualada de cada lletra i representant ...

Degut a factors externs que ja us explicaré, els resultats preliminars de l'estudi s'han fet esperar una mica més del desitjat.A priori semblava una cosa fàcil, quatre càlculs per aquí, una resta per allà, despejo la X ... però els "problemes" van arribar quan vaig voler provar els resultats d'una manera empírica.I us adverteixo que és inquietant.

Material utilitzat per la prova

Vaig descobrir que degut a alguna força oculta que em sobrepassa, i al més pur estil Terminator, quan agafava una cullerada de sopa on les lletres estaven al seu aire, s'anaven agrupant d'una manera misteriosa fins que formaven MINGUILLON.Em vaig cagar a les calces.Cada cop que les desordenava es reagrupaven misteriosament i tornaven a dir MINGUILLON, MINGUILLON, MINGUILLON ...no sé què passava ... mirava al meu voltant però no hi havia ningú, així que vaig agafar la càmera i vaig poder fer unes fotos.Jutjeu vosaltres mateixos...



Acollona eh?.Per això he decidit paralitzar temporalment l'estudi fins que localitzi el meu exorcista de confiança i beneeixi la casa perquè els mals esperits que manipulen els resultats permetin que Catalunya, finalment, tingui una resposta.

dimecres, 17 d’octubre del 2007

Qui el va parir!

Un video MITIC per alegrar-vos el dia ...

diumenge, 14 d’octubre del 2007

De Frankfurt a Oslo

Per fi s'acava una de les setmanes més intenses de l'últim mes, coronada per la fira del frankfurt i els premis amb nom d'una marca de tabac.Com no podia ser d'altra manera, vaig decidir passar per Cal Pachi per degustar els seus famosos 20 cm de carn cuinats amb l'oli de motor que recuperen del taller del seu cunyat.Delicatessen.I es clar, una cosa porta a l'altra i aquesta supermineralització de les neurones em va fer adonar que he de fer alguna cosa a la vida si no vull ser recordat com aquell que remena els contenidors a les tres de la matinada.
I al més pur estil dels grans genis vaig desplegar el tovalló de paper per fer els primers passos cap a la candidatura cap als premis Ig Nobel aplicant tots els meus coneixements sobre gomets i pegamento Imedio.En un moment de lucidesa vaig veure clar que m'havia de centrar en un tema que no s'hagués analitzat mai abans però que fos de suma importància per al futur d'aquest pais, un estudi sobre la "Probabilitat que es formi la paraula MINGUILLON en una sopa de lletres tenint en compte una repetició igualada de cada lletra i representant aquestes un volum no superior al 30% sobre el total del líquid contingut en el recipient", amb el que aspiro a guanyar l'Ig Nobel de matemàtiques i que espero acabar dimarts a la tarda si el tiempo acompaña y las autoridades lo permiten.

PD: Ja disposeu de la primera enquesta per triar el vostre candidat al proper Nobel de la pau ... després que li hagin donat a Al Gore per fer un documental dolent, qualsevol de les vostres opcions està infinitament més justificada que aquesta.O sigui que a votar, o com diria el nostre President, facta, non verba.

divendres, 12 d’octubre del 2007

Molta policia... (revisat)

*Aquesta és l'alternativa a un post aburrit que no s'hauria d'haver publicat mai, però hem d'apetxugar amb els errors com ens felicitem dels encerts.


Fa uns dies vaig anar al concert de Police.Alguns diaris en van fer la crònica.




dijous, 11 d’octubre del 2007

dimecres, 10 d’octubre del 2007

Horror!!!

Què els va passar als guionistes d'aquesta pel·licula? havien estat el cap de setmana anterior en un comiat de solters a Tijuana? els havien extirpat un ronyó després de ser drogats per una meuca amb bigoti? algun d'ells estava sent humiliat econòmicament per la seva exparella que li reclamava una pensió vitalicia per ella i els seus 6 fills?



Mai en sabrem la veritat ... és millor així...

dimarts, 9 d’octubre del 2007

El llapis

Tot i que a priori aquest estri de fusta i farcit de grafit es va dissenyar per poder escriure sobre una superfície regular i preferentment plana, i d'aquesta manera recollir i transmetre un seguit de coneixements a través del temps, aquest objecte universal té moltes altres utilitats desconegudes per la majoria de la gent, i avui en repassarem algunes, tot i que potser no les més importants, si algunes destacades:

  1. Rascar-se qualsevol part del cos, amb preferència par algun orifici, ja que la seva peculiar forma cil·líndrica en facilita enormement aquesta tasca.
  2. Remenar el cafè en el cas que tinguem els dits bruts o no gaudim d'un altre invent revolucionari com la cullera (Nota: és altament desaconsellable realitzar les dues operacions de forma consecutiva, ja que en el cas que utilitzem el llapis, per exemple, per rascar-nos l'orella, hi podria haver un sobreexcés de cera en el cafè o una aportació innecessària de cafè a l'orella en el cas que l'ordre fós l'invers).
  3. Com a bastonets per menjar a l'estil oriental, sempre i quan el llapissos (noti's que ho dic en plural, perquè amb un de sol seria impossible recollir l'aliment del plat) tinguin la longitut suficient i/o específica per a aquest objectiu.
  4. Escriure missatges de mòbil per a la gent que té els dits massa butifarrons per aquestes tecles tan petites i els és impossible que el lector que els reb entengui res del que s'ha escrit.
  5. Punxar les escopinyes al vermut del diumenge, sempre i quan es faci per l'extrem adequat i aquest estigui prou esmolat per permetre que l'aliment en qüestió quedi adderit al llapis (Nota: aquesta hàbil tècnica pot aplicar-se a múltiples aliments com ara olives farcides d'anxova, "tacos" de formatge o croquetes.No és aconsellable per aconseguir sindries o melons).
  6. Com a substitutiu del tabac per als que han deixat de fumar i necessiten algun objecte a la boca o entre els dits per relaxar-se i no agredir fisica o verbalment les persones que els envolten.
  7. Treure les teranyines que s'hagin anat formant en els racons superiors del menjador o de qualsevol de les habitacions de la casa.
  8. Rebobinar les cintes de cassette quan s'estan acabant les piles del walkman o quan no es disposi de cap objecte mecànic propulsat per energia externa i destinat a aquesta funció específica.
  9. Construir una Torre Eiffel a escala 1:100 per a tenir com a decoració a l'entrada de casa i sorprendre les visites en el moment d'obrir la porta (Nota: per a aquest projecte específic no en farem prou amb un sol llapis, i tots els que utilitzem per a la fabricació hauran de ser d'un sol ús).
  10. Com a antenes simulades per a una disfressa de formiga.
  11. Posa aquí la teva idea.

dijous, 4 d’octubre del 2007

La peixera

Qui no té feina el gat pentina, i com que jo no tinc gat em dedico a passar l'estona fent vídeos i música ... i ara t'entretens a fer proves, ara acceleres, ara passes la cançó marxa enrera, en fi, el que tingui a l'abast per fer.Avui us porto una peixera diferent, que diuen que van bé per relaxar-te si te les quedes mirant.És una vista accelerada dels núvols des de la finestra de casa, mitja hora comprimida en poc més de 40 segons ...


dimecres, 3 d’octubre del 2007

Tres acords

En més d'una ocasió hem comentat amb un ilustre participant d'aquest bloc lo fàcil que pot aribar a ser fer una canço.La mítica roda sol-re-do és tot un clàssic, però ni ha d'altres que no la demerèixen i que les podem trobar en moltes cançons.Alguns van més enllà i ens ho demostren barrejant diverses cançons que tenen la mateixa base.El mash-up ja s'ha convertit en tot un art i si no, jutjeu vosaltres mateixos amb aquest Oasis + Green Day + Travis ...



Aportació piratejada d'un home que sempre es fa preguntes