dimarts, 11 de setembre del 2007

Tele de merda

Dimarts a la nit, ajagut al sofà i a punt de patir una d'aquestes fabuloses grips d'estiu (feia temps que no esternudava tant) i mirant l'apassionant final de la Copa Catalunya entre el Nàstic i el Barça B, i a més a més amb neu.A la vista, uns dies apassionants.Estic des del divendres a la nit sense tele i l'únic que puc veure és TVE, La 2 i TV3, el 33, Tele5 i A3 amb neu.Quina ganga eh?, entenc que ara mateix sigui una de les persones més envejades del planeta.Ara que havia aconseguit oblidar la televisió "normal", la seva redescoberta ha sigut quasi traumàtica, i he entès perquè la vaig abandonar.Televisió de merda, espanyola i espanyolitzada.
"La seva", fent gala del seu progressiu canvi d'imatge, de criteri i de tot, ens ha ofert després dels preceptius actes de la diada del matí, una fabulosa pel·lícula (o minisèrie, què se jo...) que es titulava L'ultim senyor dels Balcans.Està bé eh?.Hem de procurar que la gent que encara mira TV3 i té una mínima consciència nacional (cada cop més complicat) no s'il·lusioni massa amb les proclames d'un dia com avui i per això res millor que un oportú i subliminal (o no tant) recordatori dels Balcans, que els faci desistir de les seves aspiracions.Equació fàcil: independència = Balcans.Demagògic? potser si.Malpensat? n'esteu segurs? ho dubto.Tele de merda.I manipuladora.
Després de fer un zàping instantani he anat a petar al tomate (amb la poca varietat de canals que tinc què voleu que faci!) i només he pogut aguantar 2 minuts.Com pot mirar això la gent?.Elucubracions, hipotesis i tractats sobre les tonteries més estúpides que et puguis tirar a la cara.Tele de merda.
I abans de tot això i mentre feia un canvi continu entre els diferents NO-DOs (ara fins i tot el reediten en fascicles! ... un apassionant món del que ja en parlaré) que intenten desinformar-nos cada dia una mica més, he ensopegat un canvi de noticia amb en Matias Prats d'aquells que fan afició: detenció de Juan Mari Olano per la manifestació d'ahir amb acusacions de pertinença a banda armada i enllaçant-ho, la noticia del dia: als ajuntaments de Lleida i Tarragona avui no hi onejava la bandera espanyola, incomplint la llei i bla, bla, bla ...Només puc dir una cosa i d'una manera: ole tus huevos!.Després anem esperant a fer amiguets per Espanya.Tele de merda.I també, manipuladora.

2 comentaris:

Unknown ha dit...

vaja...no havia caigut en això del Senyor dels Balcans, no se si tens raó, pot ser que si, jo es que a vegades soc una mica innocent...Per si serveix de consol, el serial no era molt bo...

Ei, però hi ha coses que valen la pena no? Polònia, Porca Miseria (que aquest diumenge torna a començar), i d'altres programes mítics / històrics com Primer Ministre, Els Joves o el Nan Roig (ja se que aquest no és gaire mític i reconec que era molt cutre però a mi sempre m'ha agradat, en anglès crec que el títol era Red Dwarf per més senyes).

Et proposo fer un comentari sobre els programes mítics de TV que és un tema que té molt suc o un altre sobre els programes actuals que valen la pena :-)

cargol ha dit...

Si, ja ho sé, però és que aquell dia estava una mica emprenyat.

Per cert, per a la teva informació dir-te que fins no fa gaire encara reposaven El Nan Roig al 300, no se si encara dura.

I recollint el teu suggeriment em comprometo a dedicar un (o més) post a les sèries mítiques que van marcar la nostra adolescència.